Oradea

Strada Padișului, Numărul 8

Orar

Luni - Vineri 9.00 - 17.00

Ortodonție

Importanța unui zâmbet frumos

Știm cu toţii cât de important este un zâmbet frumos. Ce să mai zicem că la toate astea se adaugă funcţionalitatea corectă a dinţilor, care influenţează masiv funcţionarea corectă a sistemului digestiv şi ne asigură o stare generală de sănătate mai bună.

Pentru ca toate aceste lucruri ne influenţează calitatea vieţii este important să adresăm problemele stomatologice ce au legatură cu prevenţia şi tratamentul anomaliilor dentare şi maxilare atât la copii, cât şi la adulţi.

În cazul copiilor, un aparat dentar poate corecta în perioada de creştere în concordanţele maxilarelor, poate să ghideze erupţia dinţilor permanenţi cât mai aproape de poziţia lor corectă, în aşa fel încât, în momentul în care toţi dinţii permanenţi au erupt, să diminueze timpul necesar unui tratament ortodontic ulterior.

În cazul adulţilor, un aparat dentar poate corecta atât poziţia incorectă a dinţilor, cât şi ocluzia (muşcatura). În multe cazuri la adulţi tratamentul ortodontic este necesar pentru pregatirea altor tratamente stomatologice (protetice sau chirurgicale).

Beneficiul cel mai important al purtării de aparat dentar este dobândirea unei muşcături corecte, care este mai puţin expusă la formarea cariilor, a fracturilor dentare şi a problemelor parodontale. Dinţii aflaţi într-o poziţie incorectă, precum şi muşcătura necorespunzatoare se pot corecta la orice vârstă. Problemele de ortodonţie se pot rezolva, într-adevăr, mult mai uşor în perioada copilăriei, respectiv în perioada de creştere, dar remedierea lor nu este exclusă nici în perioada adultă.

Oare ce nu merită făcut pentru „Un zâmbet care să lumineze camera”?

Aparatele dentare pot fi mobile sau fixe

APARATE DENTARE MOBILE
APARATE DENTARE FIXE
Aparat metalic
Aparat CERAMIC
Aparat safir
Aparat lingual

Aparatul fix clasic este compus din brackeţi şi arcuri. Metoda de aplicare a brackeţilor pe dinţi este simplă, sigură şi nedureroasă. Aceştia se lipesc pe dinte, cu ajutorul unor materiale speciale. Arcurile se schimbă periodic pentru a putea aplica forţe adecvate pe dinţi şi pentru a permite mişcarea dinţilor.

MOTIVE SĂ PORŢI UN APARAT DENTAR

Funcţionalitate corectă

Beneficiul cel mai important al purtării de aparat dentar este dobândirea unei muşcături corecte, care este mai puţin expusă la formarea cariilor, a fracturilor dentare şi a problemelor parodontale.

Un zâmbet de invidiat

Deşi tratamentul poate dura o lungă perioadă de timp, alegerea unui aparat dentar vă poate oferi zâmbetul pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna.

Digestie mai bună

Cercetările făcute în diverse centre de cercetare, precum Universitatea Baylor – facultatea de stomatologie, au demonstrat că malocluziile (nealinierea dinţilor sau relaţia incorectă dintre dinţii celor două arcade dentare) interferează cu abilitatea de a mesteca şi de a rupe alimentele, lucru care ne afectează digestia şi, în cele din urmă, sănătatea generală a organismului.

Îl poţi folosi la orice vârstă

Dinţii aflaţi într-o poziţie incorectă, precum şi muşcătura necorespunzatoare se pot corecta la orice vârstă. Problemele ortodontice se pot rezolva, într-adevăr, mult mai uşor în perioada copilariei, respectiv în perioada de creştere, dar remedierea lor nu este exclusă nici în perioada adultă.

Echipa noastră

Dr. Feder Hanan Aurora

Medic dentist specialist ortodonţie şi ortopedie dento-facială

Dr. Lascu Tudor Sebastian

Medic dentist

Dr. Ionel Anca

Medic dentist specialist chirurgie dento-alveolară