Oradea

Strada Padișului, Numărul 8

Orar

Luni - Vineri 9.00 - 17.00

Radiologie

Sunt sigure radiografiile dentare?

Pacienţii trebuie să ştie că atunci când vine vorba despre efectuarea unei radiografii, cele dentare folosesc cele mai mici doze de radiaţii, iar odată cu apariţia tehnologiei digitale aceste doze s-au redus şi mai mult. Echivalentul dozei absorbite în momentul unei investigaţii radiologice dentare fiind similar cu al unei expuneri de câteva minute la soare.

Oamenii sunt expuşi radiaţiilor permanent în viata de zi cu zi, fie că acestea provin de la surse naturale (radiaţiile atmosferice sau terestre) sau de la surse artificiale (televizorul, monitorul computerului sau telefoanele mobile). Efectele lor asupra organismului sunt prea mici pentru a fi considerate periculoase.
De exemplu, doza de radiaţii a unui zbor cu avionul este similară cu cea a unei radiografii dentare, sau că pentru a atinge doza maximă de radiaţii recomandată pe an ar fi nevoie de peste 100 de radiografii dentare.

Radiografia digitală ne permite să menţinem dozele de radiaţii la nivelul cel mai scăzut de pe piaţă, iar timpii de expunere sunt foarte reduşi. Tehnologia de care dispunem ne permite să asigurăm pacienţilor nostri deplină siguranţă, atât din punct de vedere al diagnosticului, cât şi a efectelor subsidiare.

Doza medie a aparatului nostru este între 0,01 și 0,03 mSv depinzând de mărimea cbct (adică dacă e nevoie de unidentar este 0,01 mSv, mandibulă aprox 0,015 mSv, iar dacă este nevoie de mandibulă plus maxilar atunci va fi maxim adică 0,03 mSv).

În afară de aparatul nostru, Pax-i 3d green, care iradiazaă între 0,01 și 0,03 mSv, celelalte aparate cbct se situează între 0,03 și 0,07 mSv. Performanţele lui sunt motivate de timpul foarte scurt de expunere la radiații de care acesta are nevoie pentru o radiografie completă.

Timpul atât de scurt, de 5,9 secunde pentru un ct complet, a facut să fie foarte apreciat în pediatrie, ba chiar premiat de Asociaţia Pediatrică din SUA.

RADIOLOGIE

Vă așteptăm în condiții de siguranță maximă

Investigațiile noastre folosesc tehnologii avansate pentru a asigura confortul și siguranta pacienților noștri la cele mai înalte standarde.

Adresa Clinica Dentis

Oradea

Str. Padişului, Nr. 8

Orar

Luni - Vineri:
Sâmbătă - Duminică:
TARIFE

Radiografie

RADIOGRAFIE DENTARĂ RETROALVEOLARĂ DIGITALĂ
30 RON
BITEWING
30 RON
OCLUZALĂ
30 RON
RADIOGRAFIE PANORAMICĂ DIGITALĂ (OPG)
85 RON
RADIOGRAFIE PANORAMICĂ PARȚIALĂ
45 RON
RADIOGRAFIE CEFALOMETRICĂ DIGITALĂ (TELERADIOGRAFII)
85 RON

Computer Tomograf 3D CBCT
(scanare tridimensională)

3D MAXILAR SAU MANDIBULAR
100 RON
3D UNIDENTAR
80 RON
3D ATM
150 RON
3D SINUSURI MAXILARE
150 RON
3D TOTAL ( MANDIBULAR SI MAXILAR)
200 RON